Angeles Bermudez-Svankvist, generaldirektör på Arbetsförmedlingen, har lyckats med konststycket att dels missa alla artiklar, skriverier och nyhetssändningar som varnar för mobilsurfande utomlands, men också helt struntat i att kolla sin mobilräkning en endaste gång på nästan två år. En snabb sökning på Kortheter.se ger över 20 nyhetsartiklar från senaste året relaterat till roamingavgifter.

Från mars 2012 till augusti 2013 har hon använd skattebetalarnas pengar för att ringa och surfa med sin jobbtelefon för sammanlagt 311 000 kronor. I juli 2012 hade hon en räkning på över 113 000 efter en resa i Sydkorea, som förövrigt erbjuder fria Wifi mer eller mindre på alla platser i alla stora städer. Tyvärr läste hon inte arbetsförmedlingens egen policy som sedan juni 2012 säger:

Hantering av telefonen utomlands. Följande åtgärder skall vidtagas: Det mobila nätverket skall stängas av. För att undvika kostnader.

Antagligen för upptagen med allt resande. Nu får vi hoppas att telefonen användes till arbetsrelaterade samtal och internetsurfande men oavsett så är det vi skattebetalare som står för kalaset. Nu får man hoppas att alla flygbiljetter, hotellnätter, taxiresor, representationsmiddagar, traktamente och mobilräkning under alla 15 tjänsteresor till Danmark, Sydkorea, Belgien, Dominikanska Republiken, Benin, Tyskland, USA, Turkiet, Frankrike, Irland, Taiwan och Kina resulterar i fler jobb i Sverige. Om hon är duktig på sitt jobb avslöjar inte Aftonbladet men däremot fick hon sparken som stadsdirektör i Södertälje kommun redan innan hon tillträtt 2005. Det är en beundransvärd insats.

Källa:
Aftonbladet.se: Hon ringde för 310 000 kronor
GP.se:
Expressen.se: